Escriptora i poeta

Biografia

Laia Noguera i Clofent (Calella, 1983) va iniciar la seva carrera literària quan tenia 11 anys. Escriu la seva obra en català, castellà i anglès, i és traductora de l'anglès i el tibetà. És llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, amb premi extraordinari de final de carrera. És professora d'escriptura conscient. Ha treballat durant més de 15 anys en el sector editorial, fent de correctora, traductora, curadora i editora. En la seva faceta musical, és guitarrista, compositora i cantautora. Ha publicat setze llibres de poesia i teatre i li han atorgat premis literaris de prestigi, com el Benet Ribas, el Miquel de Palol i l'Ausiàs March. La seva poesia ha estat inclosa en diverses antologies, i ha estat traduïda a llengües com ara el portuguès, el francès, l'italià, el grec i l'anglès.

Laia Noguera

En la seva trajectòria de més de 20 anys com a rapsoda, ha actuat en multitud de pobles i ciutats de l'Estat. També l'han convidat a compartir la seva poesia en universitats, teatres, auditoris, fires literàries i festivals d'Itàlia, França, Algèria i els Estats Units.

Ha dut a terme molts projectes de diferents formats en col·laboració amb artistes de diverses disciplines, explorant en la intersecció entre la literatura i la música, el vídeo, la pintura, l'escultura, la dansa o la fotografia.

Ha estat coeditora i cofundadora d'Edicions Terrícola i codirectora de la revista The Barcelona Review. Ha gravat el disc Carboncle amb el violista de roda Adrià Grandia i ha estat guitarrista en el grup de thrash metal Red for more, amb el qual va gravar la maqueta Red for more.

Des de l'any 2010 practica el mindfulness i la meditació seguint la guia de la seva mestra, Lama Yeshe Chödrön. Durant aquests anys, ha incorporat en la creació artística la pràctica del mindfulness i la meditació i ha investigat molt en especial sobre l'escriptura conscient o mindful writing. També ha aprofundit en la comprensió del cos i la ment mitjançant les pràctiques del ioga, el txi-kung, el katsugen i el moviment lliure conscient.

© Tots els drets reservats

Laia Noguera